Voetenmassage

 

Wil je graag een keer een voetenmassage ontvangen, ook deze vorm van massage zorgt voor een gehele ontspanning. Je bent daarvoor van harte welkom. De Voetenmassage is een mix van ontspanningsmassage voor de voeten als een ook voetenreflexmassage.

Werking van de voetenmassage kan naast ontspanning ook een positieve werking hebben op de bloedsomloop en het zenuwstelsel. Wanneer de bloedcirculatie wordt verbeterd, heeft dit vervolgens een positief effect op het transport van zuurstof, voedingsstoffen en de verwijdering van afvalstoffen.

In de voetenreflexologie gaat men uit van de gedachte dat levensenergie in bepaalde banen door het lichaam stroomt. Via deze energie verbindingen worden bepaalde lichaamsdelen, organen en klieren in hun functioneren beïnvloed. Deze energie-verbindingen zijn verbonden met reflexpunten en zones op de voeten. Deze zones zijn te vinden op de voetzolen, op de wreef en op de zijkanten van de voeten.

Het doel van reflexzonetherapie is het bereiken van het natuurlijke evenwicht in het hele lichaam. Het vermindert stress, geeft een betere doorbloeding, heft blokkades op en brengt de geest tot rust, het activeert het zelf herstellend vermogen van het lichaam.

Als je graag een sessie wilt ervaren, dan neem je telefonisch contact op en maken we een afspraak. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je die alvast stellen. Zijn er (medische) bijzonderheden en twijfel je of je op dit moment wel gemasseerd kan worden, overleg dan vooraf even met je huisarts. Benoem altijd wel als er iets aan de hand is, liefst van tevoren al. Je hoeft geen spullen mee te nemen. Het wordt zeer op prijs gesteld als je voeten schoon en fris zijn en dat je kleding draagt die niet gevoelig is voor massageolie. Zorg ervoor dat je op tijd bent en mocht je onverhoopt vertraagd zijn, laat dat dan even weten.

Voor de massage bespreken we dan wat belangrijk voor jou is en wat aandachtspunten zijn. Je gevoelens mag je ook delen, wat erg fijn kan zijn als je het nog wat spannend vindt. Ik doe al het mogelijke om het voor jou zo comfortabel mogelijk te maken. Dat gaat het beste als jij tijdig aangeeft wat je wel en niet prettig vindt. Tijdens de massage wordt er zo weinig mogelijk gepraat en heerst er een rustige en ontspannen sfeer. Je wordt gemasseerd met 100% natuurlijke massageolie,

Na de massage heb je nog even tijd om weer bij te komen, rustig van de massagetafel af te komen en je weer aan te kleden. Als je wilt kun je vertellen wat je ervaren hebt. En dat je aangeeft wat je erg prettig en wat je als minder prettig hebt ervaren, zeker als je vaker wilt komen. Een vervolgafspraak mag je meteen na de massage maken, maar uiteraard ben je daar helemaal vrij in. Na de massage is het verstandig om het de rest van de dag rustig aan te doen en vooral genoeg water of kruidenthee te blijven drinken. Zodoende kun je nog lang nagenieten van de effecten van de massage.